Moet u nieuwe lakens eerst wassen?

Moet u nieuwe lakens eerst wassen

Chemische stoffen, bacteriën van anderen, stijfsel wat gebruikt wordt, geen lekkere geur, veel verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om nieuwe lakens eerst te wassen voordat ze gebruikt worden. Anderen vinden het nou net weer zonde om een mooi pas gekocht dekbedovertrek te wassen. Wat is nu het juiste om te doen?

Nieuwe lakens eerst wassen

Een veelgestelde vraag, moet u nieuwe lakens eerst wassen voor gebruik? Het advies is om nieuwe (hoes)lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen altijd te wassen voor gebruik. Zo weet u zeker dat u een heerlijk fris en schoon bed heeft.
Daarnaast neemt nieuw beddengoed wat nog niet gewassen is ook minder goed vocht op. Aangezien u iedere nacht bijna een halve liter vocht verliest is het wel zo fijn als uw beddengoed dit vocht opneemt.
Verder is het ook van belang voor de fixatie van de kleuren om nieuwe lakens eerst te wassen voor gebruikt. Door het wassen van de lakens zet u de kleur als het ware vast op het laken.

Moet u nieuwe lakens eerst wassen met azijn?

Een tweede veelgestelde vraag is, moet u nieuwe lakens eerst wassen met azijn? Het antwoord hierop is nee. U kunt nieuwe lakens de eerste keer wel beter warm wassen zodat bij het wassen alle overtollige verfdeeltjes verdwijnen. Gebruikt u de eerste keer wel met azijn dan zet u ook de overtollige verfdeeltjes vast in het nieuwe laken.

Tips voor het wassen van nieuwe lakens

Hieronder zetten we voor u de belangrijkste tips voor het wassen van nieuwe lakens nog even op een rijtje.
– Volg de wasvoorschriften. Ieder materiaal is anders en zo ook de wasvoorschriften, lees daarom voordat u uw nieuwe beddengoed gaat wassen altijd eerst de wasvoorschriften.
– Sorteer de was op kleur. Zeker bij een eerste wasbeurt is het van belang om het beddengoed op kleur te sorteren, zo voorkomt u dat het mooie witte hoeslaken roze of een andere kleur wordt.
– Was dekbedovertrekken en kussenslopen altijd binnenstebuiten, zo blijven ze langer mooi.
– Gebruik niet te veel wasmiddelen. Te veel wasmiddel kan vlekken veroorzaken.
– Gebruik geen azijn.

Bekijk ons assortiment  Probeer nu Bella Donna met een welkomstkorting Vraag kleurstaal aan

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Beddengoed wassen, 5 tips
Beddengoed wassen, wat moet u weten?
Hoe kan ik een molton het beste wassen en drogen?
Wat is het verschil tussen dons, polyester en wol?