Hoe kan ik een molton het beste wassen en drogen?

In dit artikel leggen wij u uit hoe dat u het beste een molton kunt wassen en drogen.

Molton wassen voor gebruik

Was een molton altijd voor gebruik, u voorkomt hiermee de kans op pilling. Pilling zijn de kleine bolletjes stof die tijdens het gebruik van de molton op de molton ontstaan. Daarnaast zijn moltons vaak nog niet voorgekrompen. Door de molton voor gebruik eerst een keer op 60 graden te wassen zorgt u ervoor dat de molton de juiste maat krijgt.

Volg de wasvoorschriften

Was de molton volgens de wasvoorschriften zoals aangegeven. Daarnaast is het aan te raden om de molton zoveel mogelijk te wassen met wasgoed van dezelfde kleur.

Gebruik het juiste wasmiddel

Gebruik bij het wassen van uw molton bij voorkeur een wasmiddel zonder bleekmiddel en gebruik ook zeker niet te veel wasmiddel. Te veel wasmiddel kan namelijk voor vlekken en/of strepen zorgen.

Wanneer een molton wassen

Was een molton net zo vaak als het overige beddengoed. Was uw beddengoed minimaal eens in de twee weken om zo uw beddengoed schoon en fris te houden.

Haal een molton direct uit de wasmachine

Haal een molton direct na het wassen uit de wasmachine. Moltons maar eigenlijk al het beddengoed mag namelijk niet langdurig in water stilstaan of na het wassen in de wasmachine blijven zitten.

Molton drogen op een wasrek of in de droger?

U kunt de molton drogen op een wasrek of in de droger. Droog een molton niet samen met handdoeken in de droger. Beddengoed is namelijk sneller droog dan handdoeken. Als het beddengoed droog is dan zijn de handdoeken waarschijnlijk nog nat. Als u de molton voor het eerst wast is het aan te bevelen deze de eerste keer ook in de droger te doen. Zo komen de losse pluisjes er sneller vanaf.

Laat moltons maar ook ander beddengoed niet te lang in de droger zitten. Zit een molton te lang en/of op een te hoge temperatuur in de droger dan heeft u de kans dat deze gaat krimpen en heeft u kans op meer kreukels.

Op zoek naar een nieuwe molton

Bent u op zoek naar een nieuwe molton? Bekijk dan ons ruime aanbod Bella Donna Moltons. Voor iedere kleur en maat bent u bij ons aan het juiste adres.

Bekijk ons assortiment  Probeer nu Bella Donna met een welkomstkorting

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Waarom een molton kopen belangrijk is
Boxspring kopen? Hier moet op gelet worden!
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Beddengoed wassen, 5 tips