Boxspring kopen? Hier moet op gelet worden!

U heeft een boxspring gezien en bent direct verliefd geworden! Natuurlijk het oog wil ook wat, maar het lichaam heeft vooral kwaliteit nodig. Een goed bed biedt de juiste ondersteuning en corrigeert waar nodig. Kan een boxspring ook de support bieden die u nodig heeft? Jazeker! Maar weet u waar u op moet letten bij het kopen van een boxspring?

Bonellvering of pocketvering?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we natuurlijk eerst dieper ingaan op het verschil tussen bonellvering en pocketvering. Het grootste verschil is de verbinding tussen de veren. De veren in een bonellvering zijn met elkaar verbonden. Bij een pocketvering zitten alle veren in een apart zakje. Hierdoor is de vering beter verdeeld, omdat de veren allemaal afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. De bonellvering kunt u zien als een basis met een redelijk soepel slaapcomfort, maar is ten opzichte van de pocketvering wat springerig, onstabiel en zal minder goed uw lichaam ondersteunen. De pocketvering biedt niet één, maar zeven comfortzones voor de perfecte ondersteuning voor uw lichaam, door verschillende hardheden van veren te verwerken.

Denk ook na over het matras wanneer u een boxspring gaat kopen

Wanneer u de juiste bedbodem, passend bij uw lichaamsprofiel, heeft gekozen kunt u verder kijken naar het matras. Uw bouw bepaalt onder andere wat u nodig heeft. Verder moet u rekening houden met uw slaaphouding, eventuele rug of nekklachten, of u veel transpireert ’s nachts en of u allergieën heeft. Geef zoveel mogelijk informatie door wanneer u een adviseur om hulp vraagt. Nog beter is om een slaaptest af te nemen. Meer informatie over de onderdelen waar u op moet letten bij het kopen van een goed matras vindt u in het artikel ‘Waar moet ik opletten bij het kopen van een goed matras?

Extra comfort

U bent op zoek naar extra comfort bij uw boxspring? Ook hier geldt weer; iedereen is uniek dus waar voor de één een lage instap prettig is, heeft de ander liever een hoge instap. Ook materiaalkeuze is voor iedereen persoonlijk. Een mooie stof of liever een afneembare skai uitvoering? Een topper kunt u extra comfort creëren en de naad tussen matrassen wegwerken. Wanneer u een goede bedbodem heeft, en een goed matras dan biedt een topper echt een heerlijk luxueus gevoel. Alles kan zich dan gemakkelijk naar uw lichaam vormen.

Slaaptest; want meten is weten!

Goed persoonlijk advies vragen is het allerbeste wat u kunt doen wanneer u wilt weten waar u op moet letten bij het kopen van een boxspring. Morgana in Boxmeer is de enige in Nederland die een digitale Nachtrust Analyse biedt. Deze is ontwikkeld door Ergosleep en stelt uw unieke SLAAP-DNA® vast. Wees niet bang, u wordt niet ’s nachts in de winkel verwacht. U neemt plaats in de slaapcabine en er wordt een objectieve meting gedaan. Binnen acht minuten voelt u wat een bed op maat betekent. Wilt u dit zelf ervaren? Maak nu vrijblijvend een afspraak of bezoek onze winkel in Boxmeer.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Waar moet ik op letten bij het kopen van een goed matras?
Wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?
Waarom een molton kopen belangrijk is
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?