Waar moet ik op letten bij het kopen van een goed matras?

De cijfers liegen er niet om, meer dan drie van de vier Nederlander heeft of krijgt rug, nek en of schouderklachten. Veel van deze klachten zijn op te lossen met een goed matras. Dat wil vooral zeggen; een matras dat bij u past. Specifiek gekozen op uw unieke lichaamsprofiel. Wij vertellen u graag waar u op moet letten bij het kopen van een goed matras.

Goed matras waar let ik op?

Allereerst is het belangrijk om te weten waar het matras op komt te liggen. Wat is de matrasdrager?
De bodem en het matras moeten namelijk goed passen bij elkaar. Maar het allerbelangrijkste van een goed matras is dat het past bij uw lichaamsbouw.

Stel uzelf alvast de volgende vragen bij het kopen van een goed matras.

  • Hou ik van een stevig of van een zacht matras?
  • Ben ik een rugslaper of een zijslaper?
  • Heb ik het snel warm en transpireer ik dan snel?
  • Heb ik last van allergieen?
  • Wat is mijn budget?

Goed matras? Goed advies

Polyether, koudschuim, traagschuim, latex, gel, waterbed, pocketveer, slechts een greep uit het aanbod wat matrassen betreft. Er zijn ontzettend veel verschillende matrassen, logisch want er zijn ook ontzettend veel verschillende mensen. Heeft u het bijvoorbeeld vaak koud ’s nachts? Dan kunt u het beste kiezen voor een matras dat goed isoleert. Dit houdt uw lichaamswarmte vast en zo blijft u behaaglijk warm. Deze matrassen ventileren over het algemeen dus wat minder goed. Heeft u het juist snel warm dan kiest u het beste voor een wat steviger matras waar u niet in wegzakt. Ademende materialen zijn dan de beste optie. Wanneer u slaapt, verliest u gemiddeld een halve liter vocht. Zeker wanneer u weet dat u veel transpireert is een goede vochtdoorlaatbaarheid dus erg belangrijk.

Een specialist op gebied van bedden weet met de juiste info precies welk bed bij u past. Onze zaak heeft al meer dan honderd jaar ervaring, en onze adviseurs helpen u graag bij het kopen van een goed matras.

Goed matras wordt aangemeten met een slaaptest

Het belangrijkste bij een goed matras is dat u goed recht ligt en de houding die u daardoor aanneemt. Met een slaaptest kunt u zelf ondervinden wat het beste bij u past. Wij bieden u een objectieve en unieke meting aan waardoor u er snel achter komt wat de beste keuze voor u is.

U vindt bij ons een breed assortiment matrassen in prijs, materiaal en veringen. Kom en ervaar zelf wat het beste bij u past! Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Boxspring kopen? Hier moet op gelet worden!
Wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?
Vijf tips voor het selecteren van een goed hoofdkussen
Wat is het verschil tussen dons, polyester en wol?