Vijf tips voor het selecteren van een goed hoofdkussen

Een derde van uw leven brengt u door in bed. Dat is nogal wat. Logisch dat een goed hoofdkussen dan erg belangrijk is voor een goede nachtrust.Maar wat is voor u een goed hoofdkussen? Lekker zacht, mooi stevig, natuurlijk materiaal, goed uitwasbaar? Er zijn ontzettend veel keuzes. De werking van een goed hoofdkussen wordt nog weleens onderschat, daarom geven wij u graag vijf tips voor het selecteren van het juiste hoofdkussen.

Tip 1: Let op de ondersteuning

Heeft u nek, schouder of rugklachten? Dan is het zeker van belang dat u een kussen uitkiest wat een goede ondersteuning biedt. Sommige mensen zijn echter op zoek naar puur een lekker zacht knuffelkussen.

Tip 2: Denk na over de materiaalkeuze

Heeft u al nagedacht over de materiaalkeuze? Weet u al of u het fijn vindt dat uw kussen een vaste vorm heeft of vindt u het juist prettig dat uw kussen steeds nieuwe vormen kan aannemen? Synthetische kussens zijn wat vaster dan de donzen kussens die goed vormbaar zijn. Dons is nog steeds het populairste materiaal omdat mensen houden van natuurlijke producten. Het is vochtregulerend en comfortabel. Dons vormt zich naar uw nek en hoofd en het kan op een 30 graden wasje mee in de wasmachine. Een synthetisch hoofdkussen kan men ook prima wassen en heeft dus een wat vastere vorm. Dit materiaal is meestal het gunstigste geprijsd. Maar naast deze twee materialen heeft u ook nog de keuze uit wol, schuim en natuurrubber. Laat u goed informeren.

Tip 3 Hou rekening met uw lichaamsbouw

Uw lichaamsbouw is een belangrijk aspect van uw slaaphouding. Niet alleen uw gewicht, maar ook de lengte van de nek en de bouw van uw schouders moeten worden meegenomen in het selecteren van een goed hoofdkussen.

Tip 4 Match uw kussen met uw matras

Wat voor soort matras heeft u? Bij een heel zacht matras moet uw kussen ook wat zachter  zijn zodat u de juiste steun krijgt. Het is van belang dat uw nek wel recht ligt, zo voorkomt en verbetert u nek, schouder en rugklachten.

Tip 5 Bedenk goed of u het snel warm of koud heeft

Heeft u het snel warm? Dan is de keuze voor een natuurlijk materiaalgebruik altijd slim. Wol neemt ontzettend veel vocht op en is bovendien zelfreinigend. Hierdoor slaapt u altijd op een droog kussen. Ook een donzen kussen is een goede keuze. Neem wel een wat steviger kussen waar u niet teveel in wegzakt. Snel koud? Kies dan een kussen wat goed isoleert.

Goed hoofdkussen, goede nachtrust

Wanneer u de juiste houding heeft gevonden, dankzij het goede kussen zult u merken dat u uitgerust wakker wordt. Uw klachten zullen verminderen en uw energiepeil zal toenemen. Een team van specialisten staat voor u klaar om met u door te nemen welk kussen voor u de juiste keuze zal zijn. Neem alvast een kijkje op de site of maak een vrijblijvende afspraak.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op Vraag kleurstaal aan

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Wat is het verschil tussen dons, polyester en wol? 
Welke kwaliteit hoeslakens heb ik nodig?
Boxspring kopen? Hier moet op gelet worden
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?