Welke kwaliteit hoeslaken heb ik nodig?

De meeste mensen slapen het prettigst in een omgeving die hen bij het slapen ondersteunt. Dat kan gaan over een inrichting in de juiste sfeer, kleur en beleving om te ontspannen tot het slapen met open raam. Ook een hoge kwaliteit hoeslaken kan een bijdrage leveren. Zeker als u lastig inslaapt, is het prettig als uw bed lekker fris of misschien juist aangenaam warm aanvoelt. Net wat u nodig heeft. In ieder geval dat het een gevoel van comfort geeft.

Hoge kwaliteit hoeslaken

Kenmerkend voor een hoge kwaliteit hoeslaken is het zachte luxe gevoel. Dat komt door de dubbelstretch jersey, een dikke soepele stof die zowel in de breedte als in de lengte rekt. Hoge kwaliteit hoeslakens kennen een mooie kwaliteit katoen: langstapelig , fijn gekamd. Daarnaast geeft de afwerking met aloë vera en zijdeproteïne een satijnen glans.

Het voordeel van deze zachte stof is dat ze pillingvrij is. Dat betekent dat u geen ‘zandkorrels’ in bed voelt. Dit zijn de losgelaten vezels die vrij komen bij wrijving. Meer hierover leest u in de blog ‘Hoeslakens kopen’.

Andere kwaliteiten hoeslakens

Naast de dubbelstretch jersey, een hoge kwaliteit hoeslaken, kunt u ook ‘gewone’ jersey hoeslakens kopen. Deze stof rekt alleen in de breedte en voelt iets dunner en minder luxe aan.

Andere mensen zweren nog steeds bij 100% katoenen hoeslakens, een stof zonder rek. Dit heeft als nadeel dat het hoeslaken zich niet automatisch strak trekt als u zich omdraait, met als gevolg dat u op plooien ligt.

Beleving van temperatuur

Hoeslakens kunnen behaaglijk of fris aanvoelen. Afhankelijk van uw behoefte en van het seizoen in het jaar, heeft u verschillende mogelijkheden. Wilt u een behaaglijk hoeslaken, kies dan voor frotté, ook wel bekend als badstof. Deze kwaliteit hoeslaken wordt alleen in de winter gebruikt. In de zomer kunt u het frotté hoeslaken vervangen door koeler katoen.

Wilt u liever een all seasons hoeslaken? Een kwaliteit waar u bij alle temperaturen aangenaam op slaapt? Kies dan voor dubbelstretch jersey. Dit hoge kwaliteit hoeslaken voelt in de winter behaaglijk aan en in de zomer aangenaam koel. Bekijk het volledige aanbod hoeslakens in onze webshop.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op Vraag kleurstaal aan

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Hoeslakens kopen, hier moet u op letten!
Moet u nieuwe lakens eerst wassen?
Beddengoed wassen, wat moet u weten?