Waarom een molton kopen belangrijk is

Als u slaapt, ligt u zo’n acht uur achter elkaar op één plek. Uw lichaam straalt per definitie warmte af en verliest vocht. Zeker in de zomer is het belangrijk dat dit goed afgevoerd wordt. Enerzijds om uw matras en kussen te beschermen, anderzijds voor uw hygiëne en comfort.

Molton kopen ter bescherming

Behalve transpiratie verliezen we ‘s nachts ook speeksel. Denk aan iets simpels als slapen met open mond of een lopende neus. Of aan een onverwachte bloedneus of andere vlekken. Een molton is niet dus alleen het behoud van uw matras maar ook de bescherming van uw hoofdkussen.

Sommige mensen gebruiken een dubbele kussensloop. Dat helpt niet, want een kussensloop heeft een platte katoenen vezel die niet absorbeert. Hoe gladder een oppervlak, hoe makkelijker het vocht er doorheen trekt. Een molton bestaat uit geruwde katoen of een badstof lusje. Dit materiaal is per definitie vochtopnemend en gemaakt om te absorberen.

Voor een goed en hygiënisch slaapklimaat

Een goede molton kopen is niet alleen zinvol voor het behoud van uw spullen maar ook voor uw eigen hygiëne. Als het vocht namelijk niet wordt geabsorbeerd en in de matras komt, kan dit een haard van ongezonde bacteriën en geuren vormen.

Zonder dat u het door heeft, kan een matras zonder molton een broedplaats worden voor schimmels en huisstofmijt. Dit is niet bepaald bevorderlijk voor uw gezondheid. En daar ligt u dan uren bovenop. Dat is toch niet wat u wilt?

Welke molton kopen?

Er bestaan rekbare en niet rekbare moltons. Net als hoeslakens, is een molton een soort tweede huid. Rekbare moltons en hoeslakens plooien niet en trekken zichzelf strak. Daarmee komt ook de functie van de matras beter tot zijn recht. Alles kan zich zo naar het lichaam voegen. Daarnaast is een molton natuurlijk een extra comfortlaag.

Een katoenen molton kan daarbij in de zomer wel snel te warm zijn. Tencel® moltons zijn daar een goed alternatief voor. Deze natuurlijke cellulosevezel wordt uit hout gewonnen, is biologisch afbreekbaar en daardoor volledig duurzaam.

Wilt u weten welke molton voor u het gunstigst is? Stel gerust uw vraag, persoonlijk advies is ons handelsmerk.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op Vraag kleurstaal aan

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Hoe kan ik een molton het beste wassen en drogen? 
Boxspring kopen? Hier moet op gelet worden!
Waar moet ik op letten bij het kopen van een goed matras?
Wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?