Beddengoed wassen, 5 tips

Wist u dat u tijdens een nacht slapen gemiddeld genomen een halve liter vocht verliest? Dit vocht wordt veelal opgenomen door uw beddengoed zoals de kussensloop, het dekbedovertrek, hoeslaken en het matras. Naast het vocht dat u verliest tijdens uw slaap verliest u tijdens een nacht slapen ook haren en kleine huidschilfers. Daarmee is uw bed een geliefde broedplaats voor bacteriën en ongedierte zoals huisstofmijt. Door het beddengoed regelmatig te wassen blijft uw bed schoon en lekker fris. Wij geven u vijf tips voor het wassen van uw beddengoed.

Tip 1: Was uw beddengoed regelmatig

Om bacteriën geen kans te geven en uw beddengoed fris te houden wordt aangeraden om uw beddengoed eens in de twee weken te wassen. Door eens in de twee weken uw beddengoed te wassen geeft u ongedierte zoals huisstofmijt geen kans. Eitjes van huisstofmijten komen namelijk na 6 weken uit.

Tip 2: Was uw beddengoed niet te koud

Gaat u beddengoed wassen, let dan altijd op de wasvoorschriften. Hoeslakens, kussenslopen, moltons en dekens zijn vaak van verschillende materialen en stoffen gemaakt waardoor ieder product ook eigen wasvoorschriften kent. Over het algemeen wordt aangeraden om uw beddengoed op minimaal 60 graden te wassen. Zo wordt het warm genoeg gewassen om bacteriën en huisstofmijt te doden en uw beddengoed weer schoon en fris te krijgen. Mogen uw lakens en dekens heter gewassen worden, dan raden we ook zeker aan om dit regelmatig te doen.

Tip 3: Gebruik geen wasverzachter

Gebruik bij voorkeur geen wasverzachter voor het wassen van uw beddengoed. Wasverzachter maakt namelijk stoffen waterafstotend en kan daardoor minder goed vocht op nemen.

Tip 4: Laad een wasmachine niet te vol

Om goed schoon te kunnen worden heeft beddengoed ruimte nodig in de wasmachine. Wanneer u teveel beddengoed in de wasmachine stopt heeft het geen ruimte meer om nog rond te kunnen draaien waardoor het minder goed schoon wordt.

Tip 5: Laat nat beddengoed niet te lang in de wasmachine zitten

Is het wasprogramma klaar, haal dan zo snel mogelijk uw beddengoed uit de wasmachine. Zo voorkomt u dat het beddengoed te veel gaat kreuken.

Persoonlijk advies over uw beddengoed

Wilt u persoonlijk advies over het wassen van uw beddengoed of heeft u vragen over het kopen van beddengoed? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag bij het selecteren van het juiste beddengoed en voorzien u graag van tips.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op Vraag kleurstaal aan

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Beddengoed wassen, wat moet u weten?
Moet u nieuwe lakens eerst wassen? 
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Waar moet ik op letten bij het kopen van een goed matras?