Welk soort hoofdkussen past bij jou?

Welk soort hoofdkussen past bij jou?
Wist je dat je een derde van je leven in bed doorbrengt? Een hoofdkussen wat perfect bij jou past is dan natuurlijk wel erg belangrijk om bijvoorbeeld nekklachten te voorkomen en om uitgerust wakker te worden. Maar wat voor de één een goed soort hoofdkussen is, is juist funest voor een ander. Laat je daarom goed adviseren! Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor het wellicht eenvoudiger wordt om te bepalen welk soort hoofdkussen bij jou past.

Tip 1:  Koop een hoofdkussen met de juiste ondersteuning
Een goed hoofdkussen vult de ruimte tussen het hoofd en de schouder op. Zeker wanneer je nek, schouder of rugklachten hebt is het extra belangrijk om goed te kijken naar de ondersteuning. Die ondersteuning hangt weer af van meerdere factoren zoals lichaamsbouw, matras en je slaaphouding.

Tip 2: Koop een hoofdkussen met de juiste materiaalkeuze
Bedenk goed welk materiaal je prettig vindt. Vind je het bijvoorbeeld fijn als jouw hoofdkussen een vaste vorm heeft? Of heb je juist liever een kussen dat je steeds opnieuw kunt vormen. Synthetische kussens zijn vaster dan de donzen kussens die goed vormbaar zijn. Dons is nog steeds de meest populairste materiaalsoort omdat mensen houden van natuurlijke producten. Bovendien is een donzen hoofdkussen vochtregulerend en comfortabel. Dons vormt zich naar de nek en het hoofd en het kan ook lekker op een 30 graden wasje mee in de wasmachine. Een synthetisch hoofdkussen kan ook prima mee in de wasmachine en is over het algemeen erg gunstig geprijsd. Naast synthetisch en dons is er bijvoorbeeld ook nog wol, schuim, bamboe en natuurrubber. Wil je er zeker van zijn dat je het juiste materiaal kiest? Laat je dan informeren door een beddenzaak specialist.

Tip 3: Het juiste hoofdkussen voor jouw lichaamsbouw
Wat mensen regelmatig vergeten is dat lichaamsbouw ontzettend belangrijk is bij het bepalen van het juiste soort hoofdkussen. Niet alleen lengte en gewicht, maar ook de lengte van de nek en de bouw van de schouders zouden moeten worden meegenomen in het selecteren van een goed hoofdkussen. Dat bepaalt namelijk een groot aspect van de slaaphouding.

Tip 4: Het juiste hoofdkussen match met het matras
Het is belangrijk dat het soort hoofdkussen past bij het soort matras dat je hebt. Bij een zacht matras mag het hoofdkussen ook wat zachter zijn, zodat je de juiste slaaphouding kunt aannemen. Het is van belang dat de nekwervels  wel recht liggen, zo voorkom je nek-, schouder- en rugklachten.

Goed soort hoofdkussen, goede nachtrust
Het wordt nog wel eens onderschat, maar de werking van een goed hoofdkussen reikt erg ver. Met een goed hoofdkussen vind je bijna vanzelf de juiste slaaphouding. Hierdoor zul je echt merken dat je uitgerust wakker wordt. Klachten zullen verminderen en je energiepeil zal toenemen. Bij de fysieke winkel van de Best Linnen; Morgana de Best Noy in Boxmeer staat een team van specialisten klaar om te kijken welk kussen het beste bij jou past. Neem alvast een kijkje op de site in het ruime aanbod hoofdkussens.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Wanneer moet een dekbed vervangen worden?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Allergisch? Kies voor een donzen dekbed
Hoe kiest u het beste winterdekbed?