Wanneer moet een dekbed vervangen worden?

Een dekbed, u ligt er iedere dag onder. Weet u nog wanneer u het dekbed heeft aangeschaft? Als u geen idee meer heeft, is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. De stelregel van tien jaar is een duidelijke grens, maar uw dekbed kan tekenen vertonen waardoor u weet; het is tijd is om een nieuw dekbed aan te schaffen en uw oude dekbed te vervangen.

Tekenen dat het dekbed vervangen moet worden

Wanneer u het de laatste tijd opeens te koud of te warm heeft kan het zijn dat het dekbed op begint te raken. Ook wanneer uw dekbed gelige vlekken vertoont van transpiratie is een teken dat een nieuw dekbed een goed idee is. Wanneer u uw dekbed niet meer lekker kunt opschudden dan heeft uw dekbed ook naar alle waarschijnlijkheid zijn beste tijd gehad.

Sommige materialen, zoals wol, verliezen in de loop der tijd hun werking. Een goed dekbed moet  ‘s nachts vocht op kunnen nemen en dat overdag ook weer los kunnen laten. De tijk van een dekbed is ook enorm belangrijk, een goed geweven tijk zorgt er namelijk voor dat er geen huismijt kan nestelen in uw dekbed. Twijfelt u over de tijk en het stiksel van uw dekbed? Ook dan is het vervangen van uw dekbed een goed idee. Kwaliteit is alles bij een dekbed.

Tips om het vervangen van het dekbed uit te stellen

De meeste mensen zullen het wel weten, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. U moet ’s morgens niet uw bed mooi toedekken, maar lekker openleggen. Uw bed moet kunnen luchten. Zet daarom ook altijd het raam open zodat uw slaapkamer goed kan ventileren. Hang uw dekbed ieder seizoen lekker buiten te luchten. Doe dit niet wanneer het klam is buiten u wilt niet dat uw dekbed vochtig wordt. Hang uw dekbed ook niet uit een vies raamkozijn. Wanneer u zuinig bent op uw dekbed kunt u er erg lang plezier van hebben. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Waarom geen vier seizoenen dekbed kopen?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Allergisch? Kies voor een donzen dekbed
Hoe kiest u het beste winterdekbed?