Waarom geen vier seizoenen dekbed kopen?

Een vierseizoenendekbed is, zoals de naam al doet vermoeden, een dekbed voor alle seizoenen. Het voordeel daarvan is dat u geen winter en zomerdekbed hoeft aan te schaffen. Toch raden wij af om  een vier seizoenen dekbed aan te schaffen. Er zitten namelijk wat nadelen aan een vierseizoenendekbed. Leest u mee wat de nadelen van een vier seizoenen dekbed zijn? En wat de betere optie is voor een prettig dekbed die een goede nachtrust stimuleert?

Nadelen vier seizoenen dekbed
Een vier seizoenen dekbed maakt u meestal eenvoudig aan elkaar vast wanneer het kouder wordt, zodat er één dikker dekbed ontstaat. Het nadeel daarvan is dat dit dikwijls een redelijk zwaar en stug geheel oplevert wat minder prettig ligt. Ook is het nadeel van zo’n extra deken dat deze vaak minder  ventileert. Het ligt tenslotte bovenop het andere dekbed en onder uw dekbedovertrek. Ook kan het best een opgave zijn om het dekbedovertrek om het dubbele dekbed heen te krijgen. Vierseizoenen dekbedden zitten vaak aan elkaar met drukkertjes of een rits die ook nog wel eens losschieten. Wat resulteert in geschuif in het dekbedovertrek wat vervelende proppen of gebrek aan deken kan opleveren. Heeft u toch uw zinnen gezet op een vier seizoenen dekbed? Mogen wij u dan adviseren om in ieder geval te kiezen voor kwaliteit en een vier seizoenen dekbed van dons te kiezen.

Voordelen donzen dekbed
Een donzen dekbed is het optimale dekbed, heerlijk licht en luchtig en valt als een wolk om u heen. Doorgaans wil men een zo licht mogelijk dekbed en dan bereikt u met een vierseizoenen dekbed, zeker in de dubbele winter variant, niet. Een apart zomer en een winterdekbed is daarom veel prettiger. Zeker wanneer u ook nog eens kiest voor dons. De echte slaapspecialist zult u ook niet in bed aantreffen met een vierseizoenendekbed. Een goed donzen dekbed wat in de zomer absorbeert en de winter isoleert is zoveel prettiger. Laat u goed adviseren, want met een goede kwaliteit dekbed kunt u tien jaar vooruit. En een goede nachtrust is enorm belangrijk voor uw energielevel. Goed slapen is uitgerust wakker worden. Het juiste dekbed draagt daar zijn steentje aan bij!

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op Vraag kleurstaal aan

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Hoe kiest u het beste winterdekbed? 
Welke kwaliteit hoeslaken heb ik nodig?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Allergisch? Kies voor een donzen dekbed