Welk dekbed moet ik kopen? Wij geven je 5 tips voor het kopen van een dekbed.

Een dekbed kopen lijkt eenvoudiger dan het is. Maar er komen best wel wat vragen bij kijken. Slapen is uiterst persoonlijk en een beste dekbed voor iedereen bestaat daarom niet. Het beste dekbed voor u daarentegen wel. Met de volgende vijf tips voor het kopen van een dekbed weet u waar u op moet letten bij de aankoop van een dekbed.

Tip 1) Formaat van het dekbed.
Welk afmeting dekbed wilt u hebben? Zoekt u een eenpersoonsdekbed of een tweepersoonsdekbed? Bent u met zijn tweeën dan kunt u uiteraard alsnog twee eenpersoonsdekbedden kopen. Wij adviseren om de 2.20 lengte maat te kiezen. Dit geeft een lekker royaal gevoel, past beter in de hoes, en is ideaal bij een verstelbaar bed.

Tip 2) Materiaalkeuze van het dekbed.
Kijk goed naar het materiaal van de vulling van het dekbed. Met dons zit u in principe altijd goed. Het is een mooi, licht, luchtig en natuurlijk materiaal met de beste isolatiewaarde.

Tip 3) De tijk van het dekbed.
Bekijk niet alleen de vulling van het dekbed, maar ook de tijk. De soeplesse en gewicht van de tijk bepalen voor een groot gedeelte de kwaliteit van het dekbed samen met de vulkracht van de vulling.

Tip 4) Houdt rekening met allergieën.
Heeft u last van allergieën? Laat u dan goed informeren. De tijk, het omhulsel van het dekbed, bepaalt of er wel of geen stofdeeltjes doorheen komen. Wanneer deze fijn geweven is betekent dit een goede kwaliteit. Een goed donzen dekbed kunt u ook wassen, maar met goed luchten is dit helemaal niet nodig.

Tip 5) Investeer in een goed dekbed.
Als u een goed dekbed gaat kopen kunt u hier wel 15 jaar plezier van hebben. Vijftien jaar een goede nachtrust is wel wat waard, nietwaar?

Laat u zich dus gerust adviseren in een winkel waar men verstand heeft van dekbedden. Teveel vragen stellen kan niet bij een speciaalzaak waar men het juist prettig vindt dat u weet wat het belang is van een goed dekbed. Morgana de Best Noy in Boxmeer heeft diverse soorten dekbedden in huis zodat u altijd de juiste keuze te kunt maken.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Wanneer moet een dekbed vervangen worden?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Bamboe dekbed versus een katoenen dekbed. Wat zijn de voor- en nadelen?
Hoe kiest u het beste winterdekbed?