Bamboe dekbed versus een katoenen dekbed. Wat zijn de voor- en nadelen?

Bamboe is een relatief nieuw product voor bijvoorbeeld kleding en voor de vulling van een dekbed. Logisch dat u zich afvraagt of de aanschaf van een bamboe dekbed nu wel of niet de juiste keuze is. Wij vergelijken bamboe graag voor u met onder andere een katoenen dekbed.

Bamboe versus katoen

Bamboe wint op bijna alle fronten van katoen. Bamboe heeft een mooie kwaliteit, is niet duur en is lichter en luchtiger dan katoen. Bovendien droogt bamboe ook veel sneller dan dat katoen dit doet.

De nadelen van bamboe is dat het een platte vezel is. Daardoor isoleert het niet goed. Bamboe en katoen zijn daarom beiden wel geschikt voor een zomer dekbed, maar niet geschikt voor een winterdekbed. Bamboe blijkt ook milieuvriendelijker dan katoen, onder andere omdat bamboebos zich vele malen sneller hersteld. Echter is er nog niet veel over de verwerking van bamboe, het proces lijkt ook chemisch te zijn wat de mooie milieu resultaten natuurlijk niet ten goede komt. Vindt u milieuvriendelijk materiaal belangrijk dan zijn er nog meer opties om uit te kiezen.

Zijde en dons

Naast bamboe en katoen kunt u ook zijde en dons meenemen in uw overweging. Zijde en dons zijn ook natuurlijke producten. Zijde is ook een zomervezel, maar neemt in tegenstelling tot katoen wel goed vocht op en stoot dit ook goed af.
Dons heeft als voordeel dat het zowel in de zomer als in de winter een uitstekende keuze is. Dons is licht, luchtig, absorbeert goed en isoleert het beste van alle materialen die momenteel op de markt zijn.

Materiaalkeuze zeer persoonlijk

Een bamboe dekbed, een katoenen dekbed, een wollen, synthetisch, dons of zijde dekbed? Het is erg persoonlijk en compleet afhankelijk van uw wensen. Weet u niet wat voor u het beste uit zal pakken? Loopt u dan eens binnen bij Morgana de Best Noy in Boxmeer. Hier staat een deskundig team voor u klaar met jarenlange ervaring en kennis in huis en bovendien een ruime keuze in alle mogelijke dekbedden.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Wanneer moet een dekbed vervangen worden?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Allergisch? Kies voor een donzen dekbed
Hoe kiest u het beste winterdekbed?