Wat zijn de voordelen van een flanellen dekbedovertrek?

Flanellen dekbedovertrek; de voordelen
Flanel is het ideale materiaal wanneer je houdt van een lekker warm bed. Er zit grote verschillen in de kwaliteit van flanellen dekbedovertrekken. Een goedkopere flanellen dekbedovertrek is gemaakt van synthetische vezels dat snel slordig zal ogen terwijl een goede kwaliteit katoenflanel mooi blijft door de jaren heen. Met merken als Vandyck en Estenza haal je gegarandeerd een mooie kwaliteit flanellen dekbedovertrek in huis. We vertellen je graag meer over de voordelen van flanel.

Wat is een flanellen dekbedovertrek eigenlijk?
Flanel is een textielsoort dat dus zowel van synthetische vezels kan worden gemaakt als van één of tweezijdig geruwd katoen. De flanellen dekbedovertrekken van Morgana de Best Noy zijn altijd van 100% katoen. Het verschil met gewoon katoen is dat flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. Deze dekbedovertrekken hebben dus alle voordelen van katoen. Katoen is 100% natuurlijk en isoleert en ventileert goed. Het is lekker soepel en vocht absorberend. Bovendien is katoen ook wasbaar. Flanel is dus opgeruwd katoen en door het opruwen ontstaat er een extra zachte bovenlaag, waardoor het extra dik en wollig gaat aanvoelen. Omdat flanel al zo lang bestaat wordt het vaak als gedateerd gezien, maar gelukkig zijn er ook absoluut gemoderniseerde versies te verkrijgen.

Voordelen van flanel
Het grootste voordeel van flanel is, naast wasbaar en ventilerend, absoluut de behaaglijkheid. Het past zich snel aan jouw lichaamstemperatuur aan. Een flanellen dekbedovertrek is daarom vooral in de koele herfst en koude winter een fijn materiaal. Want wie wil er nu in een koud bed liggen? Met flanel heb je dus zeker lekker comfortabele winternachten.

Flanellen dekbedovertrekken bij Morgana
Morgana de Best Noy in Boxmeer heeft een enorm breed assortiment in dekbedovertrekken van verschillende merken en materialen waaronder het heerlijk behaaglijk warme flanellen dekbedovertrekken. Met een mooi  dekbed kun je jouw hele kamer een andere sfeer geven. Doe inspiratie op in de winkel waar je ook online via de Best Linnen het grote assortiment kunt bekijken.. Benieuwd naar onze flanellen dekbedovertrekken? Laat je inspireren! Bekijk hier onze flanellen dekbedovertrekken.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Wat bepaalt de warmteklasse van een dekbed?
Wanneer moet een dekbed vervangen worden?
Bamboe dekbed versus een katoenen dekbed. Wat zijn de voor- en nadelen?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?