Wat bepaalt de warmteklasse van een dekbed?

Wat de warmteklasse van een dekbed bepaalt is lastig om zelf in te schatten, dit is namelijk lastig te zien omdat u niet in het dekbed kunt kijken. De belangrijkste vraag is natuurlijk ook: Welke warmteklasse dekbed is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van uw situatie en persoonlijke voorkeur. Het verschilt per persoon welke warmteklasse prettig voor u is. We leggen graag uit welke warmteklasse er zijn.

Verschillende warmteklasse dekbed

Dekbedden zijn ingedeeld in vier verschillende warmteklasse die u kunnen helpen bij het kiezen van het dekbed dat het beste bij u past. De warmteklasse zijn gerelateerd aan de dikte van het dekbed.

Warmteklasse 1: Dit zijn de warmste dekbedden die er zijn. Deze zijn geschikt voor koude slaapkamers of als u erg gevoelig bent voor kou.
Warmteklasse 2: Dit zijn de standaard winterdekbedden die doorgaans in de winter worden gebruikt.
Warmteklasse 3: Dit zijn dekbedden die geschikt zijn voor een gematigde warmte in de slaapkamer, voor zachte winters en niet al te warme zomers.
Warmteklasse 4: Dit zijn zomerdekbedden met een zeer lage warmte-isolatie zodat dit een optimaal comfort biedt in de warme zomernachten. Snel heet ’s nacht? Overweeg dan ook eens te kijken naar een zomerdeken. Dit kan ook de perfecte oplossing voor u zijn.

Isolatiewaarde van een dekbed

Nu we de verschillen in warmteklasse weten staat de vraag nog steeds hoe wordt nu de isolatiewaarde van een dekbed eigenlijk bepaalt? Het draait om het materiaal en om het volume van de inhoud, deze bepaalt namelijk de hoeveelheid stilstaande lucht. Hoe meer lucht hoe hoger de isolatiewaarde. De betere dekbedden hebben een label waar de warmteklasse op staat aangegeven.

Morgana De Best Noy in Boxmeer heeft zeker 25 verschillende soorten dekbedden in huis om u te laten zien. In onder andere drie verschillende kwaliteiten dons, maar ook synthetisch en wollen dekbedden. Uiteraard in de vier verschillende warmteklasse. Zo vindt u altijd een dekbed wat bij u past. Heeft u nog vragen? Neem dan snel contact op en wij helpen u graag verder.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Hoe kiest u het beste winterdekbed? 
Wanneer moet een dekbed vervangen worden?
Bamboe dekbed versus een katoenen dekbed. Wat zijn de voor- en nadelen?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?