Waarom kiezen voor een donzen dekbed?

Het antwoord op de vraag; waarom kiezen voor een donzen dekbed, is simpel. Een dons dekbed is licht en luchtig. Het is het meest comfortabele dekbed wat er is. Het is een natuurproduct met een goede vochtregulatie en een hoge isolatiewaarde.

Donzen dekbed kopen? Hier moet op gelet worden!

Er zijn enorm veel verschillende soorten donzen dekbedden te koop. Een goed dekbed heeft een luchtige donsvulling die u goed op kunt schudden zodat de losse donsjes heerlijk om uw lichaam heen vallen. Een goed donzen dekbed is dus drapeerbaar. U kunt niet in een dekbed kijken en daarom is het belangrijk dat u weet welke kwaliteit dons er gebruikt is. Want een goede dons blijft zijn kwaliteit behouden. Een goed donzen dekbed heeft een zogeheten grote vulkracht die ook mooi blijft. Hoe hoger de vulkracht hoe langer u plezier heeft van uw dekbed. Hoe boller en dikker het donzen dekbed hoe beter de isolatiewaarde.

Dons dekbed ook bij allergieën

Mensen met een huisstofmijtallergie denken vaak onterecht dat zij een synthetisch dekbed moeten aanschaffen, maar dat hoeft niet. De betere donzen dekbedden hebben een nomite label. Dat houdt in dat huisstofmijt bij deze dekbedden geen enkele kans maakt. Dat ligt aan de kwaliteit van de tijk van het dekbed. De tijk is het omhulsel van het dekbed. Wanneer dit dun geweven is kan de huismijt simpelweg niet overleven in het dekbed. Ook mensen met eczeem slapen vaak prettiger onder een natuurlijk donzen dekbed omdat het zich aanpast aan uw huid en zo lekker licht om u heen valt. Het drapeert zichzelf als het ware.

Laat u adviseren bij de aanschaf van een dons dekbed

Zoveel donzen dekbedden, zoveel kwaliteiten, zoveel verschillende prijzen. U nu vertellen wat het beste dekbed van dons is, is onmogelijk. Slapen is een van de meest persoonlijke dingen die u doet en wat voor u prettig is, hoeft voor een ander niet prettig te zijn. Het grote verschil in donzen dekbedden zit dus in de kwaliteit van de dons waarmee de dekbedden gevuld zijn en de tijk van het dekbed.

Bij Morgana weten ze hoe belangrijk het juiste dekbed is. De kwaliteit van een matras, daar lijkt iedereen de waarde van te begrijpen, maar een dekbed wordt echt onderschat. Terwijl deze grotendeels het gevoel van slaap zoals temperatuur en luchtvochtigheid beïnvloed. Een dekbed moet niet te zwaar zijn, niet te licht, het moet u niet laten zweten, maar ook niet koud aanvoelen. Laat u adviseren door het ervaren team dat met een aantal gerichte vragen snel samen met u kan bepalen welk dekbed het beste bij u past.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Wanneer moet een dekbed vervangen worden?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Allergisch? Kies voor een donzen dekbed
Hoe kiest u het beste winterdekbed?