Waarom is het gebruik van een winterdekbed en winterdekbed overtrek aan te raden?

Winterdekbed en winterdekbedovertrek is aan te raden
Het wordt weer kouder buiten en dat merk je zeker ook in de slaapkamer. Het is bewezen dat het gezond is om te slapen in een koele slaapkamer, maar dat betekent natuurlijk allerminst dat je dan zou moeten rillen in je bed. Een goed winterdekbed met bijpassend winterdekbedovertrek is daarom echt aan te raden. Want ook al vriest het buiten, in bed kan het heerlijk, behaaglijk warm zijn. Wel zo prettig voor een goede nachtrust waarbij je jezelf weer oplaadt voor een nieuwe dag. Wij vertellen graag waarom wij een winterdekbed en winterdekbedovertrek aanraden in plaats van bijvoorbeeld het vier seizoenen dekbed.

Voordelen winterdekbed
Een goed winterdekbed neemt sneller jouw lichaamswarmte op en houdt deze langer vast. Een winterdekbed hoeft helemaal niet zwaar te zijn, dat is een hardnekkig fabeltje. Wanneer je bijvoorbeeld een donzen dekbed aan zou schaffen dat kiest je voor het optimale zomer- maar zeker ook winterdekbed. Want dons is heerlijk licht en luchtig en valt als een wolk om je heen. Dons isoleert goed en dat is wat je wilt in de koudere winteravonden. Het voordeel van dons is ook dat wanneer er toch onverwacht mooie, warme avonden bij zitten dons het vocht goed opneemt. Want een donzen winterdekbed ademt en isoleert en dat is wel zo prettig.

Voordelen winterdekbedovertrek
Naast het dekbed kan ook het dekbedovertrek bijdragen aan een prettige nachtrust in de winter. Een winterdekbedovertrek is enerzijds een kwestie van smaak en anderzijds van wetenschap. Er zijn synthetische dekbedovertrekken die absoluut betaalbaar zijn, maar niets voor je betekenen wat betreft warmte-isolatie die je juist zo graag wilt en nodig hebt in de winter. De tegenhanger van deze microvezel is katoen. Katoen is een natuurlijk product en zal sneller de warmte overnemen. Dan is er bijvoorbeeld nog satijn, de een wil niets ander terwijl de ander dit, zeker tijdens de winter, te glad en koud vindt. Zoveel mensen zoveel smaken, laat je daarom goed adviseren.

Nadelen vierzeizoenen dekbed
Een vier seizoenen dekbed lijkt misschien een goede oplossing, maar hier kleven toch wat nadelen aan. Het grootste nadeel is precies dat hardnekkige fabeltje, namelijk dat een winterdekbed zwaar en stug is. Iets wat natuurlijk niet prettig ligt. Ook is het een feit dat een extra dekbed op uw dekbed een slechte ventilatie betekent. Daarnaast is het bed verschonen met een dubbel dekbed, dat vaak ook nog eens met fragiele drukkertjes aan elkaar zit, geen pretje. En wanneer deze ook nog eens losschieten in de nacht dan heeft dat vaak zo’n vervelende prop deken tot gevolg. Bij een enkel winterdekbed heb je al deze nadelen natuurlijk niet.

Winterdekbed en winterdekbedovertek bij Morgana de Best Noy
Laat je goed adviseren, want met een goede kwaliteit dekbed kun je wel tien jaar vooruit. Goed geslapen is uitgerust wakker worden. Het juiste dekbed draagt daar zijn steentje aan bij! Het team van Morgana de Best Noy Boxmeer zijn stuk voor stuk slaapexperts en helpen je graag met de zoektocht naar het ideale winterdekbed en het ultieme winterdekbedovertrek.

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Wat bepaalt de warmteklasse van een dekbed?
Wanneer moet een dekbed vervangen worden?
Bamboe dekbed versus een katoenen dekbed. Wat zijn de voor- en nadelen?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?