Dekbedovertrek van katoen satijn. Wat zijn de voordelen?

Dekbedovertrek van katoen satijn, wat zijn de voordelen?
Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en wensen wat betreft slapen en een goede nachtrust. Waar de een bijvoorbeeld zweert bij iedere nacht het raam open, heeft de ander liever de verwarming op standje zonvakantie. Dat geldt ook voor het materiaal van je beddengoed. Hoewel katoen en satijn bij vrijwel iedereen de voorkeur heeft. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van katoen en satijn.

Dekbedovertrek katoen

Omdat katoen een 100% natuurlijk materiaal is beschermt het tegen allergieën zoals huisstofmijt en kan het ook prima gewassen worden. Katoen staat bekend om haar verkoelende werking en is dus zeker in de zomermaanden het ideale materiaal voor je dekbedovertrek. Voor mensen die het ’s nachts snel warm krijgen en transpireren is een dekbedovertrek van katoen sowieso uitermate geschikt omdat het een zeer goede vochtregulatie heeft. Katoen is ook heerlijk licht waardoor het altijd lekker zacht aanvoelt op je huid.

Dekbedovertrek satijn
Een dekbedovertrek van satijn is natuurlijk heel glad en daardoor altijd lekker fris en koel. Wanneer men spreekt over zijde bedoeld men eigenlijk satijn. Satijn is een binding en zijde is een materiaal. Wanneer men spreekt over puur zijde, dan is dit een vrij onbetaalbaar product. Polyester satijn is niet iets wat men graag op bed heeft liggen, dit heeft namelijk een glibberig gevoel en neemt bovendien ook niets op, waardoor je dekbed snel klam en muffig wordt. Een dekbedovertrek met een satijnbinding van katoen is wel een prachtig materiaal.

Herken de kwaliteit bij een dekbedovertrek katoen en satijn
‘Wij hebben bij de Best Linnen geen producten op basis van polyester, wel katoen. Het is belangrijk om zelf een kwaliteitscheck te doen. Dan moet je kijken naar het etiket en wat daar bij de ‘count’ staat. Dat betekent hoeveel draadjes er geteld zijn per inch. Zie je bijvoorbeeld 200 count staan dan heb je al een mooie kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit hoe meer draadjes per inch. Natuurlijk kun je jezelf ook goed laten informeren.’

Ruime keuze dekbedden bij de Best Linnen
Bij de Best Linnen, Morgana de Best Noy in Boxmeer staat altijd een vakkundig team staat om samen met jou te kijken naar jouw slaapwensen. Of dit nu om een ledikant, boxspring, dekbed, hoofdkussen of dekbedovertrek gaat. ‘Graag bieden wij onze klanten onverdeelde, persoonlijke service. Om er zeker van te zijn dat onze adviseurs alle tijd voor je hebben, raden we aan online of telefonisch een afspraak te maken.’

Bekijk ons assortiment  Neem direct contact op

Andere blogs die wellicht interessant zijn:

Wanneer moet een dekbed vervangen worden?
Beddengoed kopen, waar moet u aan denken?
Allergisch? Kies voor een donzen dekbed
Hoe kiest u het beste winterdekbed?