Welke afmeting heb ik nodig voor mijn hoeslaken?

Afmeting hoeslakens

Het kiezen van de juiste afmetingen voor jouw hoeslaken lijkt logisch. Deze zijn afhankelijk van de afmetingen van jouw matras. Echter is er toch een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij het kopen van een nieuw hoeslaken. Zo voorkom je teleurstelling thuis wanneer je jouw nieuwe hoeslaken om je matras wil doen en deze niet past.

Richtlijnen juiste hoeslaken

Als je rekening houdt met een aantal simpele richtlijnen koop je zeker de ideale maat hoeslaken. Een die perfect zit om jouw matras en ervoor zorgt dat jij een mooi opgemaakt bed hebt. Wat is het belangrijkste? De afmeting van jouw matras is leidend. Want het hoeslaken is bedoeld als bescherming voor jouw matras. Hoe beter deze aansluit, hoe beter deze beschermd. Maar zoals altijd zijn er een uitzonderingen op de regel.

Hoeslaken voor topdekmatras of splitter

Het lijkt zo simpel, de maat van je matras aanhouden. En zo simpel is het in de basis ook, omdat een hoeslaken als een handschoen om jouw matras hoort te zitten. Echter naast lengte en breedte maten zijn er tegenwoordig ook hoogtematen waar rekening mee gehouden moet worden zoals een split.
Dan is de vraag; hoe wil je jouw matras opmaken? Heb jij bijvoorbeeld een topdekmatras, maak je dan alleen jouw topdekmatras op of beiden? Voordeel van alleen je topdekmatras opmaken is dat dit eenvoudiger is. Voordelen van beiden is dat het minder snel gaat schuiven. Er zijn hoeslakens te verkrijgen met 40 centimeter hoekhoogte, dus alles is mogelijk afhankelijk van jouw slaapwensen.

Bella Donna hoeslakens

Met de hoeslakens van Bella Donna zit je altijd goed. Deze zijn vervaardigd met elasthaan waardoor zij perfect aansluiten om jouw matras, ongeacht of dit een standaard matras is, een waterbed of een boxspring. Vanwege de superieure spankracht zijn de Bella Donna hoeslakens gegarandeerd plooivrij.
Dus meet je matras, in de lengte, de breedte én de hoogte. Maak een opmaakbeslissing en kies het juiste hoeslaken.

Best Linnen service

Heb jij nog twijfels over de afmetingen. Heb je een topper met split, een waterbed of een afwijkende maat. Vraag ons gerust om hulp. Daar zijn we voor! Bekijk ons assortiment online of bezoek de fysieke winkel in Boxmeer, tussen Nijmegen en Venray.

Bekijk alle kleuren en modellen hoeslakens in onze webshop.

Bekijk ons aanbod hoeslakens

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief