Welke afmeting dekbed heb ik nodig?

Afmeting dekbedden

Welke maat jij nodig hebt voor je dekbed, hangt af van twee factoren. De eerste is de maat van je matras en de tweede is jouw slaapwensen. In dit blog lees je hoe jij de juiste keuze maakt.

Slaapwensen

Allereerst het belangrijkste; jouw specifieke slaapwensen. Wellicht heb je een tweepersoonsbed, samen met je partner, maar iedere avond ruzie om de dekens? Dan is de keuze voor twee eenpersoonsdekbedden nog niet zo gek. Lig je toch liever samen onder een dekbed? Ook dan kun je nog per ongeluk een te groot of te klein dekbed kiezen. Of wat vaker voorkomt dan je denkt, het dekbed verkeerd om op bed leggen.

Juiste afmeting dekbed

Net als matrassen, hoeslakens en dekbedovertrekken zijn er ook verschillende soorten dekbedden. Geen paniek, in principe zijn er maar drie standaard maten. De standaard breedtematen voor een dekbed zijn 140 cm (eenpersoons), 200 cm (kleine tweepersoons) en 240 cm (ruime tweepersoons ook wel lits-jumeaux). De standaard lengtematen zijn 200 en 220 cm. Vergis je niet in het feit dat een dekbed altijd breder is dan de maat van je matras, zo’n 50 a 60 centimeter, zodat je er lekker onder kunt kruipen. Zo is bijvoorbeeld een standaard eenpersoonsmatras 90 centimeter, maar een eenpersoonsdekbed dus 140 centimeter.

Hoe maak ik de juiste keuze voor een dekbed?

De afmetingen van een dekbed zijn dus niet al te moeilijk kiezen, wanneer je jouw slaapwensen en de afmeting van je matras weet. Vind je het lastig bepalen wat nu het lekkerste slaapt of wat de juiste afmetingen zijn? Bij De Best Linnen staan zowel online als offline gepassioneerde mensen voor je klaar om te ondersteunen in jouw keuzes. Ook wanneer je wel de afmetingen weet maar nog twijfelt over het materiaal helpen zij jou graag verder.

Bekijk alle dekbedden in onze webshop.

Bekijk ons aanbod dekbedden

Neem contact op